For many many years ago

hhtt

Senior Member
Turkish
"For many many years ago, there was a samurai." cümlesini nasıl çevirebiliriz? "Yıllar, yıllar önce/çok çok uzun yıllar önce
bir samuray vardı/varmış."

Not:cümlenin doğru olup olmadığından kesin emin değilim çünkü uzun yıllardır görmediğim bir bilgisayar oyununun girişinde
böyle bir cümle geçerdi. Oyunun adı Samurai Shadow 2 idi.

Teşekkürler.
 
  • themadprogramer

    Senior Member
    Turkish, English
    Bu cümle açılış cümlesi değil, demi?

    Sanki önünde bir cümle daha var. Buradaki "for" sık rastlanmayan bir anlamda kullanılmış. "Zira, yani" gibi anlam taşıyor.

    Ona cümlenin kalanını ilave ettiğin zaman uygun bir çeviri sayılır.
     
    < Previous | Next >
    Top