Gebruik van het bepalend lidwoord

< Previous | Next >

Elfe des villes

Member
French
Dag allemaal,

Ik wou graag weten of er een verschil is tussen die 2 zinnen ?
Als er geen is, wou ik weten wat native speakers spontaan zeggen ?

Ons product beantwoordt niet meer aan de verwachtingen van consumenten.
Ons product beantwoordt niet meer aan de verwachtingen van de consumenten.

Alvast bedankt voor de hulp !
 
  • Peterdg

    Senior Member
    Dutch - Belgium
    Dag allemaal,

    Ik wou graag weten of er een verschil is tussen die 2 zinnen ?
    Als er geen is, wou ik weten wat native speakers spontaan zeggen ?

    1) Ons product beantwoordt niet meer aan de verwachtingen van consumenten.
    2) Ons product beantwoordt niet meer aan de verwachtingen van de consumenten.

    Alvast bedankt voor de hulp !
    Er is een klein verschil.

    In 1) beperk je de groep tot "consumenten"; dit wil zeggen dat het product eventueel nog wel aan de verwachtingen kan beantwoorden van andere groepen die geen consument zijn.

    2) is neutraler. Hier zeg je gewoon dat het product niet meer beantwoordt aan de verwachtingen van de consumenten. Je neemt eventueel andere groepen niet in overweging.

    Ik zou zelf 2) gebruiken.
     

    Pedro Paraíso

    Member
    Flamish
    Het BEPALEND lidwoord "de" verwijst naar iets dat de lezer/ toehoorder al weet, en zonder dat lidwoord niet en is daarmee niet ingevuld, dus algemener. In een tekst wordt "de" ook wel gebruikt als een aanwijzend voornaamwoord (ipv. "deze") nadat het zelfstandig naamwoord eerder is geïntroduceerd. DE wordt ook gebruikt in staande uitdrukkingen ("Nu breekt me de klomp") of verwijzend naar een lichaamsdeel (ipv. een bezittelijk voornaamwoord) , vooral in Zuid-Nederland (Ik gaf hem de hand).
     
    < Previous | Next >
    Top