Gebruik van het lidwoord

< Previous | Next >

Elfe des villes

Member
French
Dag iedereen,

Ik wou graag weten of de volgende zin correct is. "Kracht komt niet voort uit fysiek vermogen maar uit een vaste wil." Ik denk de indruk dat het lidwoord "een" niet noodzakelijk is of zelfs uitgesloten.

Alvast bedankt voor de hulp !
 
  • ThomasK

    Senior Member
    Belgium, Dutch
    Vergelijk met het Frans: du/ des/ de la (als indefinita/ onbepaalde voornaamwoorden) = geen lidwoord in het Nederlands.

    Oei, maar in jouw voorbeeld werkt die regel niet... Ik zocht nog even op ANS, maar daar vind ik het ook niet direct. Hier lijkt het mij om een (onbepaald) abstractum te gaan en dus beter zonder, lijkt mij. "De kracht" zou dan een bepaalde (défini) kracht zijn.
     
    < Previous | Next >
    Top