Gerunds

< Previous | Next >

ibraheemkhalil

Member
Turkish
Selam arkadaşlar
Sizlere müsadeniz olursa çoğul gerund fiiler hakında sormak istiyorum
Mesala iki uluslar arası firmada şu kelimeler geçiyor returnings iade edilenler
takings alınanlar
Böyle demenin yerine şöyle desek olurmu
Those it has been returned
Those it has been taken
Ve ikinci sorum izninizle
My first eat ilk yiyişim
My first see ilk görüşüm
Bunlar doğrumu
Herkese teşekkür ederim
 
  • misi2991

    Senior Member
    Turkish
    Returnings ve takings çoğul gerund değil, çoğul isim. Dilbilgisi açısından "those it has been returned" ve "those it has been taken" ifadeleri yanlış. Bahsettiğiniz bağlamda kullanılır mı bilmiyorum ama şu şekilde düzeltilebilir: "those that have been returned" / "those that have been taken"

    İlk ... yapışım --> This is the first time I've done ... / this is my first time doing ...
     

    ibraheemkhalil

    Member
    Turkish
    Burada ing getirilmesi gerekiyor sanirim.

    Those It yanlis gibi cunku those cogul it tekil.
    Sayın hocam bunun şöylede yapabilirmiyiz
    Havings sold satılmışlar
    Havings broken kırılmışlar
    How many are havings broken
    Kırılmışlar kaç tane
     

    hcanbyrm

    Senior Member
    Turkish
    hocam,
    havings ARE sold

    Havings ARE broken

    How many havings ARE broken?

    daha doğal ve doğru geliyor
     

    hcanbyrm

    Senior Member
    Turkish
    Where is the product that I bought. ürün için.
    Where is the pencil that I bought. kalem için
     
    < Previous | Next >
    Top