greek-turkish,turkish-greek online dictionary

  • ukuca

    Senior Member
    Turkish - Turkey
    Selam, Türkçe online bir sözlük bulmak pek yararlı gözükmüyor. Sözlükler ya çok yetersiz ya da kapsamları dar. Ben İspanyolca ve Fransızca için Ultralingua adında bir programı ve Babylon'u birlikte kullanıyorum ve oldukça verim alıyorum. İki sözlük de oldukça iyi. Örneğin İngilizce karşılığını bularak onu aynı veya diğer sözlükte aratıyorum.
    Babylon'un sitesinden Yunanca-İngilizce ve Yunanca-Diğer diller ve İngilizce-Türkçe veya Türkçe-İngilizce (veya FR-TR, TR-FR) sözlüklerine ulaşabilirsin. (Bu sözlükler de gayet iyi, ben Mustafa Yıldız'ın ve Saja'nınkileri tavsiye edebilirim.) Umarım işne yarar Kolay gelsin :)
     

    ireney

    Modistra
    Greek Greece Mod of Greek, CC and CD

    Chazzwozzer

    Senior Member
    Turkish
    ukuca said:
    Selam, Türkçe online bir sözlük bulmak pek yararlı gözükmüyor. Sözlükler ya çok yetersiz ya da kapsamları dar. Ben İspanyolca ve Fransızca için Ultralingua adında bir programı ve Babylon'u birlikte kullanıyorum ve oldukça verim alıyorum. İki sözlük de oldukça iyi. Örneğin İngilizce karşılığını bularak onu aynı veya diğer sözlükte aratıyorum.
    Babylon'un sitesinden Yunanca-İngilizce ve Yunanca-Diğer diller ve İngilizce-Türkçe veya Türkçe-İngilizce (veya FR-TR, TR-FR) sözlüklerine ulaşabilirsin. (Bu sözlükler de gayet iyi, ben Mustafa Yıldız'ın ve Saja'nınkileri tavsiye edebilirim.) Umarım işne yarar Kolay gelsin :)
    ukuca, forumdaki Türkleri bir araya getirmek için sade Türkçe konuşulacak bir konu açalım mı, ne dersin? Türkçe hakında, Türkçe konuşabiliriz. Foruma henüz yeni katıldığım için sen benden daha iyi biliyorsundur buradaki sistemin nasıl yürüdüğünü. :)
     

    ukuca

    Senior Member
    Turkish - Turkey
    Chazzwozzer said:
    ukuca, forumdaki Türkleri bir araya getirmek için sade Türkçe konuşulacak bir konu açalım mı, ne dersin? Türkçe hakında, Türkçe konuşabiliriz. Foruma henüz yeni katıldığım için sen benden daha iyi biliyorsundur buradaki sistemin nasıl yürüdüğünü. :)
    Selam Chazzwozzwer, bu konuda daha önce de bazı girişimler olmuştu ancak sanırım yürümedi. Ben daha çok yabancı diller konusunda yardım almak ve yardımcı olmak, fikrimi söylemek için bu forumu kullanıyorum, galiba herkes de benim gibi düşünüyor. Ancak tabii ki merak ettiğimiz konularda ister dille ilgili olsun ister kültürel konu açabiliriz. :)
     

    Chazzwozzer

    Senior Member
    Turkish
    Subforum değildi demek istediğim, bir thread'den bahsediyorum. :) Cultural Discussions bölümü için Multilingual yazıyor. "Türkçe hakkında" diye bir başlık açıp orada Türk dili hakkında konuşamaz mıyız? Hatta belki Türkçe ile ilgi duyan yabancılarda katılmak ister. Sanırım bu kural dışı bir hareket olmaz. Ne dersin?
     

    ukuca

    Senior Member
    Turkish - Turkey
    Tabii ki olmaz, zaten sadece moderatörler subforum açabiliyorlar bildiğim kadarıyla, bence gayet iyi olur :)

    ps: Bu arada, thread dışına çıktık ;)
     

    Chazzwozzer

    Senior Member
    Turkish
    Ah, evet. Mesajları silerler zaten. :p O bölümde bir konu açacağım Türkçe grameriyle ilgili, onun dışında bir şey olursa sana PM atarım. Teşekkürler. :)
     
    < Previous | Next >
    Top