ile yerine - kullanmak

hhtt

Senior Member
Turkish
İle yerine - işareti kullanmak gramer olarak doğru mudur? Ev ile iş arasında yerine ev-iş arasında demek gibi.

Teşekkürler.
 
  • PansySandydowns

    Member
    Turkish - Turkey
    Merhaba.

    Tire işareti "ile" bağlacının yerine geçmez. Ama "ev-iş" arasında yazılırsa "ev ile iş arasında" anlamına gelir.

    Ama "Kadıköy-Beşiktaş vapuru" dersek "Kadıköy ile Beşiktaş vapuru" demiş olmayız.

    "Üç-beş bira içtik." dersek de "üç ile beş bira" demiş olmayız, "üç ile beş arası" demiş oluruz.

    Yani tirenin çeşitli kullanımları var. Bazen "ile" yerine geçebilir görünse bile bu her zaman için geçerli değil. Emin olamadığınız yerlerde harflerle yazmanızı öneririm. :)
     
    < Previous | Next >
    Top