Infinitive

ka_

Member
Portuguese (Brazil)
  • Do I need to use the infinitive with the ''a'' after the preposition apoi (or any other preposition)

    Puteți introduce codul pin, apoi a valida
    Puteți introduce codul pin, apoi valida

    Puteți efectua mai multe operații: a consulta, a extrage, a vira
    Puteți efectua mai multe operații: consulta, extrage, vira

    When should I omit the ''a''?
 
  • Zareza

    Senior Member
    Romanian
    Hello,

    Puteți introduce codul pin, apoi (puteți) valida :tick:

    Puteți efectua mai multe operații: a consulta, a extrage, a vira :tick:

    Infinitive + preposition :

    -obligația de a rezista
    -
    a venit pentru a vorbi cu șeful
    -scrie fără a se uita la tastatură
    -a ieșit înainte de a termina lucrarea

    But
    1. in relative constructions : nu are cine a cânta, nu are unde a cânta

    2. in determining verbs a putea : Nu am putut a dormi. // Puteți a introduce, puteți a efectua
    AND a avea : Nu are ce a face. Nu am unde a duce.

     
    Last edited:

    irinet

    Senior Member
    Romanian
    Hi,

    1) I should say that your contexts are very rare as we don't use apoi + long infinitive ('a valida', etc.). I would rather keep the same instructional style: puteți efectua..., apoi introduceți codul pin or validați, etc.
    2) Puteți efectua mai multe operațiuni de validare, extragere, consultare, etc.
     
    Top