ing without am is are

< Previous | Next >

uydayls

Member
Turkish Turkey
merhaba, ''am, is, are'' kullanilmadan yapilan cumleler goruyorum ''ing'' takisi ile. bunun sebebi nedir?
 
  • shafaq

    Senior Member
    Turkish
    Aslında bir kaç örnek cümle yazsaydınız daha anlamlı olurdu...
    -ing şimdiki zaman eki olduğu kadar; fiillerden mastar/isim/sıfat elde etmek için de kullanılan bir ektir. Bunun dışında böyle cümleler tembellik eseri olarak da ortaya çıkmış olabilir.
    Going Home başlıklı bir yazı gördüğünüzde bunu "Eve Dönüş" olarak anlarız.
    "X going home" cümlesi ise "Eve dönen X " olarak veya ; "is" yazmaya üşenmiş biri ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüp "X eve dönüyor." olarak da anlaşılabilir.
     

    uydayls

    Member
    Turkish Turkey
    cok tesekkurler. Bunu ve boyle cumleleri nasil cevirmeliyiz dilimize? '' "I hurt my shoulder playing baseball'' ( I hurt my shoulder -omuzumu incittim/ incitirim- playing baseball - beyzbol oynar-ken-, beyzbol oynayinca?
     
    < Previous | Next >
    Top