invariably fully developed turbulent, produce no benefit,

hhtt

Senior Member
Turkish
"Fluid flows are invariably fully developed turbulent, as laminar flows would be at very low velocity, require large pipe diameters and produce no benefit."

Cümlesini nasıl çevirebiliriz?


Teşekkürler.
 
  • Black4blue

    Senior Member
    Turkish/Türkçe
    "Produce no benefit" kısmını oturtamamış olsam da:

    Akıcı (türbülan) akımlar devamlı ilerleyici türbülanslıyken; laminer (katmanlı) akımlar son dere düşük hızlıdırlar, geniş boru çapı gerektirirler ve kazanç sağlamazlar.

    (Daha kolay çevrilmesi için cümleciklerin yerini değiştirdim.)

    Ek bilgi
     

    hhtt

    Senior Member
    Turkish
    "Produce no benefit" kısmını oturtamamış olsam da:

    Akıcı (türbülan) akımlar devamlı ilerleyici türbülanslıyken; laminer (katmanlı) akımlar son dere düşük hızlıdırlar, geniş boru çapı gerektirirler ve kazanç sağlamazlar.

    (Daha kolay çevrilmesi için cümleciklerin yerini değiştirdim.)

    Ek bilgi

    Bu cümle benim eski notların arasından çıktı kaynağını tam olarak bulamadam ama bana yanlış gözüktü, çünkü are kullanılmış sonra "require" yani fiil gelmiş.
     
    < Previous | Next >
    Top