iyi dersler!

ispenete

New Member
Turkish
Bir öğrencim teneffüste beni gördüğünde "İyi dersler!" ifadesinin İngilizce karşılığı ile seslenmek istiyor.

Bu ifadenin İngilizce karşılığı için ne gibi öneriler olabilir?

("Good luck!" gibi bir yapı karşılar mı ya da tuhaf mı olur?)
 
  • elroy

    Moderator: EHL, Arabic, Hebrew, German(-Spanish)
    US English, Palestinian Arabic bilingual
    This would not typically be done in the US. “Have a good class!” comes to mind.
     

    drowsykush

    Senior Member
    Turkish
    Ayrıca have a nice/good day at school ifadesi de iyi dersler anlamında kullanılabilir fakat bu daha çok bir annenin çocuğunu okula gönderirken kullanacağı bir ifadedir.

    Enjoy the class! da yukarıdaki ifadeye ek olarak tercih edilebilir.
     
    Top