ja no (en) vull més

gvergara

Senior Member
Castellano (variedad chilensis)
Hola a tothom:

M'ha sorgit la següent pregunta: L'ús del pronom en és obligatori quan es fa servir més? Per exemple:

Vols un altre got de vi?
No, gràcies, n'he begut quatre, i ja no (en) vull més.


Gràcies per endavant,

G.
 
  • Penyafort

    Senior Member
    Catalan (Catalonia), Spanish (Spain)
    M'ha sorgit la següent pregunta: L'ús del pronom en és obligatori quan es fa servir més? Per exemple:

    Vols un altre got de vi?
    No, gràcies, n'he begut quatre, i ja no (en) vull més.

    En aquest cas concret, totes dues opcions serien correctes depenent de la interpretació. Si el que volem és dir que ja no volem més gots de vi (o, simplement, que ja no en volem més, de vi), llavors sí, necessitem el pronom. Aquesta seria la resposta que hom espera, la més lògica. Però si ho interpretem com que qui parla ja no vol beure més, llavors no el posaríem. Seria però una opció molt més forçada, perquè el parlant normalment inclouria l'infinitiu a l'oració: «i ja no vull beure més».
     
    Top