L'única manera o la única manera?

JukkaT

Senior Member
Bon dia,

Si poso un adjectiu davant de un substantiu, s'apostrofa l'article? (L'única manera o la única manera?)

Puc posar un adjectiu "normal" davant de un substantiu o hauría de dir "la manera única"?

Gràcies per endavant,
Jukka
 
  • merquiades

    Senior Member
    English (US Northeast)
    Hola
    És "l'única" perquè es tracta d'una "u / hu " tónica. Si fos una "u /hu " àtona com es veu en el cas de "la universitAt" o "la humanitAt" mai no s'utilitzaria l'apòstrofe.

    1. Article + nom + únic (El fill únic, la talla única) significa que és sol en el seu gènere. És objectiu.
    2. Article + únic + nom (L'única possibilitat, l'única cosa que desitjo) significa que és extraordinari, excepcional, fora del comú. Es subjectiu.
     
    Last edited:
    < Previous | Next >
    Top