1. The forums will be closed for a major forum upgrade for around 2-4 hours on Sunday, starting around noon US Eastern Time (GMT -4, 18:00 in most of Europe). Details
    Dismiss Notice

L'única manera o la única manera?

Discussion in 'Català (Catalan)' started by JukkaT, Oct 11, 2010.

  1. JukkaT Senior Member

    Bon dia,

    Si poso un adjectiu davant de un substantiu, s'apostrofa l'article? (L'única manera o la única manera?)

    Puc posar un adjectiu "normal" davant de un substantiu o hauría de dir "la manera única"?

    Gràcies per endavant,
    Jukka
     
  2. merquiades

    merquiades Senior Member

    Lorraine in France
    English (US Northeast)
    Hola
    És "l'única" perquè es tracta d'una "u / hu " tónica. Si fos una "u /hu " àtona com es veu en el cas de "la universitAt" o "la humanitAt" mai no s'utilitzaria l'apòstrofe.

    1. Article + nom + únic (El fill únic, la talla única) significa que és sol en el seu gènere. És objectiu.
    2. Article + únic + nom (L'única possibilitat, l'única cosa que desitjo) significa que és extraordinari, excepcional, fora del comú. Es subjectiu.
     
    Last edited: Oct 11, 2010
  3. JukkaT Senior Member

    Hola,
    Moltes gràcies!
    Pensava que és així, però no estava segur.

    Jukka
     

Share This Page

Loading...