maksupäivätiedustelu

Discussion in 'Suomi (Finnish)' started by Gavril, Nov 12, 2012.

 1. Gavril Senior Member

  English, USA
  Moi,

  What does "maksupäivätiedustelu" refer to in the following context (source)?  "When they call a 0600-number and type in the extension provided, customers end up at Kela's automatic
  [payday inquiry?] telephone service, not at the actual service number."

  (Myös minua kiinnostaa tietää, onko Kelan maksupäivätiedustelujen palvelun puhelinnumero maksullinen, toisin kuin Kelan asiakaspalvelun puhelinnumero? Jos ei sitä ole, miksi pyritään huijata ihmisiä (kuten sanotaan lainaamassani artikkelissa) osoittamalla heidät tähän sivuun?)

  Kiitos
   
  Last edited: Nov 12, 2012
 2. Hakro

  Hakro Senior Member

  Helsinki, Finland
  Finnish - Finland
  Olen pahoillani, ettei kukaan ole vastannut sinulle, enkä itsekään osaa vastata, kun en ole koskaan edes yrittänyt soittaa mihinkään Kelan numeroon, vaikka olenkin "kela-ikäinen".

  Toivottavasti joku kokeilee soittamista Kelan maksupäivätiedustelujen automaattiseen puhelinpalveluun.

  PS.
  Tämä suomi on kummallinen kieli:
  pyritään huijaamaan
  yritetään huijata
   
 3. hui Senior Member

  Finnish
  maksupäivätiedustelujen automaattinen puhelinpalvelu = automatic telephone service for inquiring the dates of (benefit) payments

  Uutisessa on kyse siitä, että Googlen ensimmäinen tai ensimmäisiä osumia kyselyyn "kela asiakaspalvelu" oli linkki espanjalaisen firman Kela-sivulle (info-puhelin.com/puhelin/kela). Firman sivulla kehotetaan soittamaan heidän maksulliseen 0600-alkuiseen numeroonsa, josta vasta kerrotaan Kelan asiakaspalvelun numero.

  Harhautus on kolmivaiheinen:
  1. Firma on joko ostanut Googlelta näkyvyyttä tai muutoin harhauttanut Google antamaan hakutuloksena firman sivu.
  2. Asiakaspalvelunumeron hakija on uskonut Googlen hakutulosta ja klikannut itsensä espanlaisfirman sivulle,
  3. jossa hänet on harhautettu soittamaan firman maksulliseen numeroon, vaikka sivulla kerrotaan myös Kelan oman palvelunumerosivun osoite.

  Kelan oman palvelunumerosivun ensimmäisenä numerona on maksupäivätiedustelujen numero, jonka espanjalaisfirma on poiminut omaan "palveluunsa". Kaikkiin Kelan palvelunumeroihin soittaminen maksaa lankapuhelimesta paikallispuhelun ja kännykästä normaalin matkapuhelun verran.

  Espanjalaisfirma koettaa harhauttaa ihan samalla tavalla monien firmojen ja laitosten asiakaspalvelunumeroiden etsijöitä, esim. Yle, Nokia ja Elisa. Luultavasti firma ei tee kuitenkaan rikosta, koska se ilmoittaa puhelun hinnan ja sivuston, josta numero löytyisi ilmaiseksi ehkä vähän hakemalla. Asiakashan ihan vapaaehtoisesti (ja osittain omaa tyhmyyttään) päättää soittaa maksulliseen numeroon.
   

Share This Page

Loading...