met/- de les beginnen

Polina River

New Member
Russian - Russia
Dag allemaal!

Van mijn lerares heb ik vaak de volgende zin gehoord: 'Laten we onze les beginnen'.

Maar onlangs heb ik deze artikels gelezen waar wordt gezegd dat het werkwoord 'beginnen' met verschillende preposities kan worden gebruikt. Helaas wordt er niets gezegd of het werkwoord zonder prepositie kan worden gebruikt.

1. beginnen met / aan | Genootschap Onze Taal
2. beginnen aan / bij / met
3. Management Support

In dit verband ben ik benieuwd welke zin correct is:
Laten we met onze les beginnen.
Laten we onze les beginnen.

Als beide zinnen correct zijn, dan waarom?

Alvast bedankt!
 
  • ThomasK

    Senior Member
    Belgium, Dutch
    Het lijkt mij wel aanvaardbaar, zeker in Vlaanderen, in die transitieve vorm, maar dan liever in combinatie met "met". Laten we bijvoorbeeld onze les beginnen met een stukje muziek...
     
    < Previous | Next >
    Top