m'ho han dit a m/a jo

Roi Marphille

Senior Member
Catalonia, Catalan.
Bon dia a tothom!

M'han dit que a les illes no utilitzen el pronom de primera persona del singular: MI

Català-Central:
"m'ho han dit a mi"
"ha vingut amb mi"

Català-Balear:
"m'ho han dit a jo" ?
"ha vingut amb jo" ?

Amiga Belén, com funciona això a Mallorca? mai feu servir el mi?
Amic Samaruc, com ho feu vosaltres?

gràcies!
Salutacions

Roi
 
  • belén

    Senior Member
    Spanish, Spain, Catalan, Mallorca
    Roi Marphille said:
    Bon dia a tothom!

    M'han dit que a les illes no utilitzen el pronom de primera persona del singular: MI

    Català-Central:
    "m'ho han dit a mi"
    "ha vingut amb mi"

    Català-Balear:
    "m'ho han dit a jo" ?
    "ha vingut amb jo" ?

    Amiga Belén, com funciona això a Mallorca? mai feu servir el mi?
    Amic Samaruc, com ho feu vosaltres?

    gràcies!
    Salutacions

    Roi

    Ho tens ben entés. No empreem "mi", diguem "jo", tal com ho has escrit als teus exemples.

    Saluteixoooons!
    Betlem ;)
     
    Top