minden mennyiségben (En, D)

Discussion in 'Magyar (Hungarian)' started by youdite, Apr 19, 2014.

 1. youdite Member

  Hungarian
  Sziasztok,

  arra lennék kíváncsi, hogy ti hogy fordítanátok a "minden mennyiségben"-t angolra és/vagy németre. Egy csokoládékészítő cég oldalára kéne ez a felirat: Csokoládé minden mennyiségben...

  Az én próbálkozásaim:
  Angol:
  Chocolate is our everything...
  Chocolate in every possible ways.. .

  Német:
  Schokolade in jedem Mengen...

  Szerintetek?

  Üdv, Judit
   
 2. Rallino Moderatoúrkos

  Turkish
  Szerintem: Csokoládé minden mennyiségben = Chocolate in any quantity

  Azt hiszem, hogy ez volna lenni a csokoládé a mindenünk.
   
 3. youdite Member

  Hungarian
  Köszi, ez is működhet!
  Igen, az a csokoládé a mindenünk lenne, ez bár nem szóról szóra a fordítás, de szerintem ez visszaadhatja a kiírás lényegét.
   
 4. Zsanna

  Zsanna ModErrata

  Hungary
  Hungarian - Hungary
  Ha nem kell szó szerinti fordítás, akkor csak a fantázia szabhat határt a fordításnak... "Chocolate, as you like it"/"The chocolate you like" stb.

  Ugyanis feltételezem, hogy a "minden mennyiségben" itt nem azt jelenti, hogy "annyi, amennyit csak akarsz", hanem hogy minden fajtából lehet (bőven) válogatni/gazdag a választék.
   
 5. attee

  attee Member

  Hungarian
  A német kapcsán én erre gondolnék... Schokoladen in großer Auswahl... ez szó szerint azt jelenti, hogy csokoládé gazdag kínálatban (azaz sokféle csoki van)... persze kérdés, hogy ezt akarja-e sugallni a magyar szöveg...
   
 6. francisgranada Senior Member

  Slovakia
  Hungarian
  Nekem a "Csokoládé minden mennyiségben" inkább azt sugallja, hogy bármennyit lehet belőle vásárolni/rendelni (mondjuk öt tonnát is ...). A német "Schokoladen in großer Auswahl" pedig inkább azt jelenti, hogy "Csokoládé nagy választékban".

  Tehát ha a mondanivaló lényege a mennyiség, akkor szerintem Rallino angol fordítása (#2) "Chocolate in any quantity" a megfelelő.
   
 7. Zsanna

  Zsanna ModErrata

  Hungary
  Hungarian - Hungary
  Az első jelentése tényleg erre utal, de ha szinonímát keres az ember, akkor nekem legalábbis elsőre az jut az eszembe, hogy "gazdag választékban" - ami inkább a széles választékskálára utal, mint a mennyiségre pusztán.
  Viszon igazad van abból a szempontból, hogy több magyarázatra lenne szükség ahhoz, hogy minden kétséget kizárhassunk.:)
   
 8. francisgranada Senior Member

  Slovakia
  Hungarian
  Szia Zsanna, teljesen egyetértek veled. Spontán nekem is az volt az első benyomásom, hogy "gazdag választék"-ról van szó. De akkor minek a mennyiség szót használni (a magyar változatban), ha vannak "egyértelműbb" jól hangzó szavak is, mint pl. a választék vagy kínálat ...

  Pontosan.
   

Share This Page

Loading...