Morgen is niemand gegeven

CarlitosMS

Senior Member
Spanish - Spain
Hello everybody:
I would like to know the meaning of this sentence, I think "morgen wordt niemand gegeven" would sound more natural, but Dutch is not my native language, sorry.

Context:
Op zijn sterfbed had hij zoveel spijt
Waar hij op hoopte was hij kwijt
Leef vandaag geen hondenleven
Morgen is niemand gegeven
(Morgen is niemand gegeven – Life with Dija)

Groetjes en ik wens iedereen een prettige zomer (met vakantie of niet)
Carlos M.S.
 
  • Pedro Paraíso

    Member
    Flamish
    'Morgen is niemand gegeven' lijkt mij te betekenen dat je er niet zeker van kunt zijn of je morgen nog leeft.
    Het past ook in de strekking van het gedichtje: Pluk de dag (Carpe diem), (aprovechen el día).
     

    ThomasK

    Senior Member
    Belgium, Dutch
    Het is een bijzondere zin, zou je kunnen zeggen: "morgen" is hier geen tijdsbepaling, maar een substantief, als subject/ onderwerp. De morgen (tomorrow) is (has been, zou ik denken) [aan] niemand gegeven, is niemands eigendom, dat heeft niemand onder controle... Maar dat werkwoord is voor mij toch nog ergens onduidelijk, al denk ik dat ik de betekenis goed aanvoel...
     
    Last edited:
    Top