ne-am face

  • farscape

    mod-errare humanum est
    Romanian
    This is a combination of a pronoun (unstressed form) ne (noi) and an auxiliary verb am (a avea) in the present optative-conditional form (I suppose there is a "dacă" in the original text.

    The meaning of the text is:
    if... then perhaps we wouldn't (have to) worry

    Later,
     

    THE-GULP

    Senior Member
    Sumoi
    Mulţumesc pentru comentariul tău , îl apreciez .

    Iată întregul context :

    " Dacă am avea şi noi o genă de neamţ, atunci probabil că nu ne-am face nici o grijă în privinţa stabilităţii unei guvernări între stânga şi dreapta. "

    toate cele bune
     

    Miutzu

    Member
    Romanian
    a-şi face griji = to worry
    (eu) îmi fac griji = (I) worry

    (eu) mi-aş face griji = (I) would worry
    (tu) ţi-ai face griji
    (el/ea) şi-ar face griji

    (noi) ne-am face griji
    (voi) v-aţi face griji
    (ei) şi-ar face griji


    nu ne-am face nici o grijă = we wouldn't worry at all

    I hope it's clear now. ;)
     
    Last edited:
    < Previous | Next >
    Top