Norwegian: det glemmes [s-verb & passiv]

orros

Member
Italian/French
Hei !

Jeg lurte på om s-formen av verbet « å glemme » i setningen :


« det glemmes å leve livet av og til »


kan defineres som passiv eller om dette er et eksempel på et upersjonlig uttrykk som i « det blåser ».


For min del, tror jeg dette er en passiv form siden man kan lett omdanne setningen:

"Det glemmes å leve livet av og til" >>>> "det å leve livet blir glemt av og til"


Takk for hjelpen !

Orros
 
  • myšlenka

    Senior Member
    Norwegian
    Ja, du har rett i at s-formen av verbet i setningen din er en passivform. De aller fleste verb som slutter på -s, er passivformer (med visse unntak som f eks synes, finnes, trives etc).
     
    Last edited:

    orros

    Member
    Italian/French
    Ja, du har rett i at s-formen av verbet i setningen din er en passivform. De aller fleste verb som slutter på -s, er passivformer (med visse unntak som f eks synes, finnes, trives etc).
    Hei Myslenka,
    tusen takk for tilbakemeldingen!
    Orros
     
    Top