oluyordur/yapıyordur

egerol1

Member
turkish
merhaba,

İngilizce'de hangi tense ile şu ifadeyi sağlayabilirim:

"Ona tabii doğal geliyordur bu durum"
"It would be natural to him/her"?
burada daha çok takıldığım şey hangi fiil olacağı degil de, hangi tense olacağı? Conditional mı olacak vs.?
teşekkür ederim.
 
  • DrTosun

    New Member
    Turkish
    Hayır conditional kullanmana gerek yok ayrıca tense olarak bir present simple cümlesi şu şekilde ifade edebilirsin;

    This situation probably seems normal for her
     

    egerol1

    Member
    turkish
    anladım teşekkür ederim. tabii "probably" gibi kelimeler aklıma gelmedi, direk tense odaklı düşünmüştüm.
     

    elroy

    Moderator: EHL, Arabic, Hebrew, German(-Spanish)
    US English, Palestinian Arabic bilingual
    burada daha çok takıldığım şey hangi fiil olacağı degil de, hangi tense olacağı? Conditional mı olacak vs.?
    How can we tell without context? The choice of tense will depend on the specific context. Can you provide a context?
     
    Top