Pito plego Pito jugo

Discussion in 'Català (Catalan)' started by ACQM, Sep 16, 2013.

 1. ACQM

  ACQM Senior Member

  Manresa (Barcelona)
  Spain - Spanish
  A causa d'un fil en el fòrum d'español-anglès, he recordat uan expresió que feiem servir de petits i que no sé d'on ve i en quina zona es fa o es feia servir. És una cosa ben infantil y possiblement una fotesa, però em faria gràcia saber-ne més.

  De petits quan jugàvem a certs jocs "de pati" com ara tocar i parar, cuc i amagar, botifarra de payès ... quan algún necessitava fer una pausa, per exemple, per anar al lavabo, s'havia d'acotar, tocar el terra amb una mà i dir "pito plego" i quan volia tornar al joc feia el mateix dient "pito jugo". Ho feieu vosaltres, de petits?
   
 2. ernest_

  ernest_ Senior Member

  Barcelona
  Catalan, Spain
  No, l'única cosa que recordo és pujar a algun lloc i dir "casa", llavors se suposava que no et podien matar o el que fos.
   
 3. Elxenc Senior Member

  Bon vespre:

  Per València ciutat deiem per a aquest cas "mare" i estaven salvats de "pagar" o al resguard d'altres "castics " del joc. Allò de "pito plego, pito jugo" desconegut totalment.
  Bona nit
   
 4. innovator Senior Member

  Català (Girona)
  Jo també utilitzava allò de "casa" i volia dir que estaves salvat.

  I també l'expressió ser de "sucre" quan algú, en inferioritat de condicions, no podia ser matat. Per exemple, un nen de 8 anys que juga amb un grup de nens i nenes de 10-11 a atrapar. Quan a ell l'agafen, es diu que és de sucre i no es mata. O bé, quan jugàvem amb la goma de saltar, amb grans diferències d'alçada. Quan una de les més baixetes li tocava saltar "aixelles" i no hi arribava, era de sucre i per a ella no comptava, només ho provava.
   

Share This Page

Loading...