Positie van de mensen

Alisson Pereira

Senior Member
Portuguese - Brazil
Hallo

Zijn de onderstaande zinnen dezelfde situaties?
(Als ze gelijk hebben)

Waar is je zus? (Is deze vraag juist?)

1-Ze kookt.

2-Ze kookt in de keuken.

3-Ze staat in de keuken te koken.

4-Ze bent in de keuken aan het koken.

Vertel me de meest voorkomende die jullie gebruiken.

Bij voorbaat dank
 
  • eno2

    Senior Member
    Dutch-Flemish
    Waar is je zus? (Is deze vraag juist?):tick:

    1-Ze kookt.:tick: Geen antwoord op 'waar?'

    2-Ze kookt in de keuken.:tick:

    3-Ze staat in de keuken te koken.:tick:

    4-Ze bent in de keuken aan het koken.:cross: Ze is. (het meest gewone antwoord)

    ------
    Positie van de mensen
    Waar iemand zich bevindt ( I suppose you mean asking for the place, plaats?
    Plaats van de mensen?)
     

    Alisson Pereira

    Senior Member
    Portuguese - Brazil
    Je hebt gelijk!
    Nu objecten. Ik zou graag willen weten wat er in je hoofd gebeurt als iemand zegt:

    Het boek is op tafel-"Het boek ligt op tafel"
    De melk is in de koelkast-'' De melk zit in de koelkast ''

    Zijn deze zinnen aanvaardbaar?
     
    Last edited:

    Red Arrow

    Senior Member
    Dutch - Belgium
    :cross:Het boek is op tafel.
    :tick:Het boek ligt op tafel.

    :tick:De melk is in de koelkast.
    :tick:De melk zit in de koelkast.

    :cross:De melkfles is in de koelkast.
    :tick:De melkfles staat in de koelkast.

    :cross:De boom is in de tuin
    :tick:De boom staat in de tuin.

    Meestal moet je het werkwoord "zijn" mijden bij positie van objecten, maar "zit in" kan je vervangen door "is in".
     
    Top