Proposa que no li sigui atorgada la menció

< Previous | Next >

merquiades

Senior Member
English (USA Northeast)
Hola a tothom,

Estic traduint un títol del català al francès i no entinc bé aquesta frase

Que un cop defensada aquesta tesi, amb data 26 de juny i havent obtingut la qualifació d'Excel·lent, aquest tribunal PROPOSA que no li sigui atorgada la MENCIÓ CUM LAUDE en el títol del doctor, segons l'escrutini dels vots realitzats.

Cette thèse doctorale une fois soutenue, datée le 26 juin et ayant obtenu la qualification d'Excellent, ce jury de thèse proposa que la MENTION TRÈS BIEN ne soit pas attribuée au doctorat, ceci suivant le résultat des votes des membres du jury.

Si aquesta persona a rebut la qualifició d'EXCEL·LENT, serà possible que no li proposéssin la MENCIÓ MOLT BÉ???? Suposo que hi ha quelcom que no hagi entès. Potser jo no hagi ben entès el sistema català. La tesi i el títol del doctor ténen dues notes diferents?

Mercès per la vostra ajuda
 
Last edited:
 • Agró

  Senior Member
  Spanish-Navarre
  Normativa académica de los estudios de doctorado (art. 18). La tesis doctoral puede obtener las siguientes calificaciones: "no apto", "aprobado", "notable" o "excelente". El tribunal puede proponer que la tesis obtenga la mención cum laude si se ha emitido en este sentido el voto secreto positivo por unanimidad.

  "Cum laude" és un afegit que s'atorga a la qualificació "excel·lent" quan la tesi assoleix un nivell de qualitat particularment alt, la qual cosa succeeix molt sovint, però no pas sempre, com has pogut comprovar en el teu text.
   
  Last edited:

  merquiades

  Senior Member
  English (USA Northeast)
  Moltes gràcies per les teves explicacions, Agró! :) Han estat molt útils. Ja veig el problema. Hi ha una calificació superior a excel·lent en Espanya. Suposo que puc traduir amb una expressió com "la més gran distinció".

  Cette thèse doctorale une fois soutenue, datée le 25 juin et ayant obtenu la qualification d'excellent, ce jury de thèse proposa que la plus grande distinction ne soit pas attribuée au doctorat, ceci suivant le résultat des votes des membres du jury.
   
  < Previous | Next >
  Top