Qui ha perdut l'ovella, busca l'esquella

WizardDani

Senior Member
Español, USA English
Bon dia!

Sabeu si hi ha algun refrany o dita popular en castellà equivalent a "Qui ha perdut l'ovella, busca l'esquella"? En necessitaria un que transmeti el mateix significat (es refereix als qui cerquen remeis tardanament, quan la desgràcia ja s'ha esdevingut), i que al mateix temps estigui relacionat amb les ovelles.
 
  • Xiscomx

    Senior Member
    Español de España y Balear
    Per aquí solem dir:
    Cercar les esquelles quan s'han perdut les ovelles;
    amb el significat de voler posar remei salvant coses secundàries quan ja s'han perdut les fonamentals.

    Edit per afegir que empram més picarol que esquella amb el mateix significat del dit:
    Cercar el picarol quan s'ha perdut el bou.
     
    Last edited:

    Circunflejo

    Senior Member
    Castellano de Castilla
    Per aquí solem dir:
    Cercar les esquelles quan s'han perdut les ovelles;
    amb el significat de voler posar remei salvant coses secundàries quan ja s'han perdut les fonamentals.

    Edit per afegir que empram més picarol que esquella amb el mateix significat del dit:
    Cercar el picarol quan s'ha perdut el bou.
    Molt bé però en @WizardDani vol
    algun refrany o dita popular en castellà
    que transmeti el mateix significat
    i que al mateix temps estigui relacionat amb les ovelles.
    Saps algun?
     
    Last edited:
    < Previous | Next >
    Top