Ritmul de învăţare AL/A

Francelho

Senior Member
Español de Andalucía
Bună!

Ritmul de învăţare AL fiecarui elev; sau
Ritmul de învăţare A fiecarui elev ?

Mulţumesc mult!
 
  • farscape

    mod-errare humanum est
    Romanian
    Care este contextul?

    Ritmul cu care învață fiecare elev (studiu individual) sau
    Ritmul cu care se aplică acțiunea de învățare (ritmul cu câte se predă de către profesor) fiecărui elev?
     

    irinet1

    New Member
    Romanian
    Bunà,

    Ìntr-o relaţie în care există un Posesor + obiect posedat, articolul se acordà în gen şi număr cu obiectul/acțiunea posesorului deci, prima variantă este corectă.
    Dat fiind faptul că substantivul ritm este articulat, ne indică importanţa sa în relația cu substantivul elev față de învățare. De altfel, în cadrul acestui grup nominal, ritmul le subordonează pe cele două substantive:
    H [Ritmul]
    GP ___________ GG
    [de învățare] [al elevului]

    Sper că am zis ceva inteligibil.
     
    Last edited:
    Top