S-au sucit

Bântuit

Senior Member
Salut ! :)
[ S-au sucit bancherii. Acum te cauta ei la telefon ca sa-ti dea credite ]

Pentru multe informații

Bănuiesc că verbul a suci nu înseamnă a strâmba în acest caz,dar are un sens total diferit . este probabil : bancherii sunt la strâmtoare.

Mulţumesc anticipat pentru ajutorul vostru .
 
Last edited:
  • Miutzu

    Member
    Romanian
    a suci = "4. Refl. și tranz. A lua sau a da o poziție nefirească; a (se) strâmba. ♢ Expr. (Tranz.) A suci vorba sau a o suci = a da alt curs sau alt înțeles convorbirii, pentru a-și ascunde gândurile, a ocoli adevărul." DEX Online - a suci

    s-au sucit = they changed their minds


    Succes in continuare!
     

    farscape

    mod-errare humanum est
    Romanian
    s-au sucit = they changed their minds

    1. This is not proper Romanian, some sort of journalistic figure of speech to draw attention, but even so, there should be a : or , between the two sentences:
    S-au sucit bancherii: (,) acum te caută ei la telefon ca să-ţi dea credite.

    2. to change one's mind = a se răzgândi

    3. Here a suci means to act/behave uncharacteristically: for a banker, going after potential personal (small) clients to offer them loans or credit lines is uncharacteristic.

    There's a Romanina saying about "Canuţă om sucit" - someone who does things or behaves totally against common sense.

    Later,
     
    < Previous | Next >
    Top