"Sayısız" sıfatı

Resneli

New Member
turkish
Merhaba,
"Sayısız" sıfatı "sayılamayacak kadar çok" anlamında kullanıldığında belgisiz sıfattır ve nitelediği isim çoğul eki almaz, tekil kalmalıdır, diye düşünüyorum, doğru mudur?
Örn. "Küçükayasofya Caddesindeki sayısız pansiyonun bitli yataklarında pinekleyen turistler..." "Sayısız pansiyonların" yanlış olmalı gibime geliyor ancak sadece hissimle konuşuyorum, herhangi bir kaynaktan teyit edemedim, ne dersiniz? Şimdiden teşekkürler.
 
  • macellan

    New Member
    turkish
    Konuşma dilinde her iki şekilde kullanılır. Kelimeden kelimeye değişiklik gösterebilir aslında. Mesela Antalya, sayısız güzellikleri olan bir şehirdir gibi.
     

    yazicioglu5

    Senior Member
    turc
    Konuşma dilinde her iki şekilde kullanılır. Kelimeden kelimeye değişiklik gösterebilir aslında. Mesela Antalya, sayısız güzellikleri olan bir şehirdir gibi.
    Verdiğiniz örnekte "sayısız" belgisiz sıfatı "güzellikler" ismini belirtiyor. Niteleme sıfatı değildir.
     
    < Previous | Next >
    Top