sealed road

  • drowsykush

    Senior Member
    Turkish
    Merhaba Harriet,

    Sealed road, üzerine asfalt dökülmüş yol anlamında, Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanılan bir terimdir.
     

    Harriet Dufresnes

    Senior Member
    Turkish
    Önerin için teşekkürler @drowsykush
    Ancak metinde şöyle diyor: "A sealed road is a road of which the surface has been permanently sealed by the use of one of several pavement treatments". Elbette asfalt da bu malzemelerin içinde yer alıyor fakat çevirisini yaptığım metinde diğer kaplama türleri ve asfalt yol da ayrı olarak geçtiği için "sealed road" için daha genel bir ifadeye ihtiyacım var.

    @misi2991 "Kaplamalı yol" tam aradığım karşılık oldu, çok teşekkürler.
     

    drowsykush

    Senior Member
    Turkish
    Önerin için teşekkürler @drowsykush
    Elbette asfalt da bu malzemelerin içinde yer alıyor fakat çevirisini yaptığım metinde diğer kaplama türleri ve asfalt yol da ayrı olarak geçtiği için "sealed road" için daha genel bir ifadeye ihtiyacım var.

    Rica ederim ancak sorunuzda bunlar belirtilmediği için şahsen direkt anlama odaklandım ve genel açıklamasını yapmak istedim. Ayrıca biz bu gibi yollara asfalt deyip geçtiğimiz için malzeme odaklı düşünmedim, aynı şey bu iki ülkede "seal" adıyla geçiyor o yüzden böyle açıkladım. Çevirilerinizde kolaylıklar dilerim.
     
    Top