Si jo manés, en faria edificar/n'edificaria un de nou (verbs causatius en català)

Discussion in 'Català (Catalan)' started by gvergara, May 26, 2017.

  1. gvergara

    gvergara Senior Member

    Santiago, Chile
    Español
    Hola,

    Em pregunto si en català és imprescindible, com en castellà, fer servir el verb causatiu fer(+Infinitiu) quan l'acció representada pel verb no és executada pel subjecte. En castellà (xilè), tant val dir Si yo mandase, edificaría/haría edificar uno nuevo. L'oració que he vist diu Si jo manés, en faria edificar un de nou, es podria dir simplement ...n'edificaria un de nou? Gràcies per endavant,

    Gonçal
     
  2. Dymn Senior Member

    Catalan, Catalonia
    Sí, no hi ha cap problema. Tampoc no t'ho prenguis com una norma, però amb aquest verb concret és totalment vàlid.
     

Share This Page

Loading...