sinds ons laatste contact (buigings-e)

< Previous | Next >
  • jazyk

    Senior Member
    Brazílie, portugalština
    Er komt wel een e achter het bijvoeglijk naamwoord als:

    1. er een het-woord op volgt én het voorafgegaan wordt door het, dit, dat, mijn, jouw, zijn, haar, uw, ons, jullie, hun of de bezitsvorm van een eigennaam: het mooie schilderij, dit brede kanaal, ons mooie huis, uw lekkere recept, hun oude autootje, Lisa’s kleine zusje. buigings-e: algemene regels | Genootschap Onze Taal
    Men zegt ons contact omdat het een het-woord is. Onze wordt alleen voor de-woorden en in het meervoud gebruikt.
     

    Red Arrow

    Senior Member
    Dutch - Belgium
    Merk op dat "dit, dat, mijn, jouw, zijn, haar, uw, ons, jullie en hun" allemaal voornaamwoorden (pronoms) zijn. Er zit dus een beetje een systematiek in.
     
    < Previous | Next >
    Top