sinds ons laatste contact (buigings-e)

  • jazyk

    Senior Member
    Brazílie, portugalština
    Er komt wel een e achter het bijvoeglijk naamwoord als:

    1. er een het-woord op volgt én het voorafgegaan wordt door het, dit, dat, mijn, jouw, zijn, haar, uw, ons, jullie, hun of de bezitsvorm van een eigennaam: het mooie schilderij, dit brede kanaal, ons mooie huis, uw lekkere recept, hun oude autootje, Lisa’s kleine zusje. buigings-e: algemene regels | Genootschap Onze Taal
    Men zegt ons contact omdat het een het-woord is. Onze wordt alleen voor de-woorden en in het meervoud gebruikt.
     

    Red Arrow

    Senior Member
    Nederlands (België)
    Merk op dat "dit, dat, mijn, jouw, zijn, haar, uw, ons, jullie en hun" allemaal voornaamwoorden (pronoms) zijn. Er zit dus een beetje een systematiek in.
     
    Top