Sisplau/Si us plau vs. Per favor

Discussion in 'Català (Catalan)' started by ruivinho, Jul 30, 2012.

 1. ruivinho New Member

  English
  Bona nit a tots! Tinc una pregunta - És possible dir "per favor" en lloc de dir "sisplau/si us plau". Mai ho havia sentit, pero en un llibre de guia, on hi ha frases simples en catala, per traduir a paraula "please" des de angles, dona "per favor". Es pot dir o és un error? Moltes gracies i ja demano disculpes pels errors en el meu catala ;)
   
 2. Elxenc Senior Member

  Bon dia!

  Per suposar que és possible dir "per favor" en lloc de dir "sisplau/si us plau"? De fet els valencians i crec que tot el català occidental ( i en aquest cas inclouria també el baleàric) utilitzem exclusivament la forma per favor. Pel moment la fórmula Si us plau és variable en funció de a qui vaja dirigida: Si us plau, si et plau. La forma sisplau (invariable) sembla que ja és admesa per certes entitats, però per a mi no deixa de ser una forma barcelonina, molt estesa, perquè en són molts i tenen els pocs mitjans audiovisuals en la nostra llengua a casa seua; personalment jo preferesc, quan vull usar-la, la forma flexionada.

  Aguaita aquest fil (jo el aguaitaré alhora amb tu): http://forum.wordreference.com/showthread.php?t=241170
  Salutacions.
   
 3. DarkChild Senior Member

  Bulgarian
  Everywhere in Barcelona it says Si us plau. I never saw per favor anywhere.
   
 4. Lurrezko

  Lurrezko Senior Member

  Junto al mar
  Spanish (Spain) / Catalan
  Doncs a mi em sembla una expressió quotidiana. Sóc de Barcelona capital.

  Salut
   
 5. ACQM

  ACQM Senior Member

  Manresa (Barcelona)
  Spain - Spanish
  Es fan servir les tres formes. Per aquí (centre de Catalunya) la més rara es "sisplau" no ho pronunciem així, sempre diem "si us plau" i, de vegades, "si et plau". "Per favor" es menys freqüent però també s'usa.
   

Share This Page

Loading...