Sisplau

Discussion in 'Català (Catalan)' started by Iadam, Sep 20, 2006.

 1. Iadam Member

  Valencia
  Spanish-Spain
  Hola! una pregunta:

  sisplau és correcte? està admés? o hauria de ser "si us plau"?
   
 2. ampurdan

  ampurdan Senior Member

  jiā tàiluó ní yà
  Català & español (Spain)
  Hola Iadam! He separat el teu post i he creat un nou fil per a ell, ja que es tracta d'una pregunta independent que no necessita ser tractada amb el tema del fil d'origen. Si us plau, quan tinguis preguntes noves, obre un nou fil. Gràcies.
   
 3. Tomby

  Tomby Senior Member

  Along the Via Augusta
  Spanish/Catalan
  Efectivament ja és correcte. Procedeix de la clàssica frase "si us plau". No obstant, si tu prefereixes usar aquesta última, pots fer-lo, com crec que tambiém es podria utilitzar el "per favor", mes divulgat en la nostra terra.
  Si algun dia utilitzes un caixer automàtic d'una Caixa d'Estalvis catalana [que és una de les entitats financeres més importants d'Espanya] observa com a l'introduir la targeta o la llibreta diu: "sisplau..."
  Salutacions! :)
   
 4. Iadam Member

  Valencia
  Spanish-Spain
  Gràcies, encara que he estat mirant en el diccionari de l'institut d'estudis catalans i a la enciclopèdia catalana i en cap dels dos apareix tot junt. Pot ser no fa massa temps que s'admès i per això no apareix encara.
   
 5. Namarne

  Namarne Senior Member

  Barcelona, Spain
  Spanish - Spain
  Hola:

  Un argument interessant a favor de sisplau: clic.
   
 6. jartesm Member

  Barcelona (Catalonia)
  Spain Catalan Spanish
  L'argument és realment pobre: fossilitzem bondia, bonatarda, deuvosguard, escoltatú... Això va ser un invent del lingüísta de torn a "la Caixa", que va llançar als quatre vents mitjançant els caixers automàtics. No és curiosa la forma de Déu-n'hi-do... i no s'ha fossilitzat mai?
   
 7. avellanainphilly

  avellanainphilly Senior Member

  Catalan, Spanish
  No sé si entenc el teu argument. Però en tot cas "Déu n'hi do" sí que està fossilitzat. Per això es pot dir "déu n'hi doret".
   

Share This Page

Loading...