Sisplau

 • ampurdan

  Senior Member
  Català & español (Spain)
  Hola Iadam! He separat el teu post i he creat un nou fil per a ell, ja que es tracta d'una pregunta independent que no necessita ser tractada amb el tema del fil d'origen. Si us plau, quan tinguis preguntes noves, obre un nou fil. Gràcies.
   

  Tomby

  Senior Member
  Spanish/Catalan
  Efectivament ja és correcte. Procedeix de la clàssica frase "si us plau". No obstant, si tu prefereixes usar aquesta última, pots fer-lo, com crec que tambiém es podria utilitzar el "per favor", mes divulgat en la nostra terra.
  Si algun dia utilitzes un caixer automàtic d'una Caixa d'Estalvis catalana [que és una de les entitats financeres més importants d'Espanya] observa com a l'introduir la targeta o la llibreta diu: "sisplau..."
  Salutacions! :)
   

  Iadam

  Member
  Spanish-Spain
  Gràcies, encara que he estat mirant en el diccionari de l'institut d'estudis catalans i a la enciclopèdia catalana i en cap dels dos apareix tot junt. Pot ser no fa massa temps que s'admès i per això no apareix encara.
   

  jartesm

  Member
  Spain Catalan Spanish
  L'argument és realment pobre: fossilitzem bondia, bonatarda, deuvosguard, escoltatú... Això va ser un invent del lingüísta de torn a "la Caixa", que va llançar als quatre vents mitjançant els caixers automàtics. No és curiosa la forma de Déu-n'hi-do... i no s'ha fossilitzat mai?
   
  Top