Slurpee

Discussion in 'Română (Romanian)' started by vincix, Mar 22, 2011.

 1. vincix

  vincix Senior Member

  Romanian
  Aveți vreo idee cum aș putea traduce slurpee în română? E o băutură inexistentă în Romania, nu?
   
 2. farscape mod-errare humanum est

  Ottawa, Canada
  Romanian
  Bănuiesc că nu (ca nume), slurpee e acum o marcă comercială. Uite câte cuvinte mi-au trebuit ca să traduc din engleză: băutură (răcoritoare şi nealcoolică) făcută dintr-un amestec de gheaţă sfărâmată şi un sirop cu gust de fructe care se bea de obicei cu paiul...

  Later,
   
 3. féebleue Member

  Romanian
  Adică granizadă :D Cuvântul nu există (încă) în DEX/DOOM, dar băutura pe care a descris-o Farscape există în România şi i se spune granizadă. Nu am auzit/văzut niciodată cuvântul slurpee pe aici şi sper să nici nu apară, m-am săturat de oamenii cărora englezismele li se par cul, ca să zic aşa :rolleyes:
   
  Last edited: Mar 22, 2011
 4. vincix

  vincix Senior Member

  Romanian
  Foarte tare :) Mulțumesc mult. Chiar nu cred că aș fi găsit singur. Am căutat și pe google și văd că sunt site-uri cu rețete etc.
   
 5. farscape mod-errare humanum est

  Ottawa, Canada
  Romanian
 6. féebleue Member

  Romanian
  Gustarea aia o fi granizada de la mama ei. Dar în România, granizada care se vinde vara la dozator în toate parcurile este o băutură din gheaţă sfărâmată, zahăr, arome şi coloranţi. Fără lapte/fructe/nuci/scorţişoară şi ce-o mai avea gustarea guatemaleză. Deci este practic un fel de slushie. Înţeleg că Slurpee este o marcă de slushie, care marcă nu a ajuns în România.
   
 7. vincix

  vincix Senior Member

  Romanian
  Da, acum mi-am adus aminte și eu de granizadă. E o mizerie insuportabilă. Adica în România. În filmul pe care trebuie să-l traduc, e o fetiță care spune „after I ate my slurpee”. Poate folosește ea „ate” în grabă, fiind mică etc. Dar bănuiesc că se referă totuși la băutură.
  Altfel, cum ați sugera să traduc printr-un termen generic, fară să încurc spectatorul?:)
  Suc?:D
   

Share This Page

Loading...