Snicli

< Previous | Next >
  • Zsanna

    ModErrata
    Hungarian - Hungary
    Hallani hallottam, de használni már nem... Meg kellett néznem az egynyelvű szótárban a jelentést ahhoz, hogy be tudjam azonosítani, hogy honnan hallhattam: szerintem anyukámtól, hogy az ő szülei még így hívták a(z enni való) hússzeletet.
     

    francisgranada

    Senior Member
    Hungarian
    Meglátjuk, válaszol-e még valaki, de az eddigiekből az tűnik ki, hogy általában nem használatos. Nálunk viszont igen, éspedig fasírozott jelentéssel. Tehát nálunk a sült hús vagy a rántott hús/szelet nem (volt) snicli.

    Itt egy kép (érdekes, hogy a neve "faširani šnicli", ami fasírozott sniclit/szeletet jelenthet, gondolom szerbül vagy horvátul).
     
    < Previous | Next >
    Top