Somewhere between a fifth and a third of the country’s colossal economic growth

SezinS

New Member
Turkish
"Somewhere between a fifth and a third of the country’s colossal economic growth between the late 1970s and the current decade is due to this great migration."
Bu cümle'de geçen 'somewhere between a fifth and a third' ifadesini anlayamadım, yardımcı olabilecek olan var mı acaba? Fikir vermesi açısından orijinal metni ve çevirdiğim metni paylaştım. Sevgiler...

Çeviri:
Dolaşım serbestisi, mutlak şekilde var olmaktan uzak olsa da büyük bir dönüşüm geçirdi. Mao döneminde, çiftçilerin evlerinin bulunduğu bölgeyi terk etmeleri yasaktı, eğer bir şekilde bunu yapar da şehre giderlerse, gıda satın almaktan men edilirlerdi, diye yazıyor Bradley Gardner in “Çin’in Büyük Göçü”nde (China’s Great Migration). Şu an, Çin’deki kırsal göçmenlerin sayısı, dünyadaki sınır aşırı göçmenlerden daha fazla. Verimsiz çeltik tarlalarından çıkıp fabrika ve dükkânlarda daha iyi işlere yönelerek kendilerini ve Çin’i zenginleştirdiler. Ülkenin, 1970’lerin sonuyla içinde bulunduğumuz on yıl arasındaki devasa ekonomik büyümesinin nedeni bu büyük göç sayesindedir. Somewhere between a fifth and a third of the country’s colossal economic growth between the late 1970s and the current decade is due to this great migration.

Orijinal metin:

"China is still a one-party state, but it owes much of its current prosperity to an increase in liberty. Since Mao died, his former subjects have won greater freedom to grow the crops they choose, to set up businesses and keep the profits, to own property, and to move around the country. The freedom to move, though far from absolute, has been transformational. Under Mao, peasants were banned from leaving their home area and, if they somehow made it to a city, they were barred from buying food, notes Bradley Gardner in “China’s Great Migration”. Now, there are more rural migrants in China than there are cross-border migrants in the world. By moving from unproductive paddyfields to better jobs in factories and shops, they have made themselves and China richer. Somewhere between a fifth and a third of the country’s colossal economic growth between the late 1970s and the current decade is due to this great migration."
 
  • Armanguwen

    Member
    Turkish
    Ülkenin 70 sonlarıyla bu onyıl arasındaki kolosal ekonomik kalkınmasının 5'te birlik ve 3'te birlik kısmının arasında bir yerde...
     

    Murat Can

    New Member
    Turkish
    "Somewhere between a fifth and a third of the country’s colossal economic growth between the late 1970s and the current decade is due to this great migration."

    ...(hatta) ülkenin 1970'lerin sonu ile şuanki onyıl arasında olan üçte birlik ve beşte birlik muazzam ekonomik büyümeleri arasında bir yer bu büyük göç nedeniyle olmuştur.

    not: hatta anlamı güçlendirmek içim kullanılmıştır.
     

    Cahittinsan

    Member
    Turkish
    Ülkenin 1970'lerin sonu ile şu anki on yıl arasındaki muazzam ekonomik büyümesinin beşte biri ile üçte biri arasında bir yer bu büyük göçten kaynaklanıyor .
     
    < Previous | Next >
    Top