'soso'?

Discussion in 'Català (Catalan)' started by Codent, May 22, 2012.

 1. Codent New Member

  Spanish & Catalan - Barcelona, Spain
  Hola tots,

  Acabo de venir de un creuer, i vaig conèixer alguns catalans allà. Els jovens participaven en una activitat on havien de trobar alguna cosa en el creuer. Ja que jo no volia participar, els adults s'em van dir, 'soso.' Em van dir que aquella paraula descriu alguna persona que és passiv. Vull assegurar-se que entenc aquesta paraula correctament.

  Moltes gràcies per endavant
   
 2. Lurrezko

  Lurrezko Senior Member

  Junto al mar
  Spanish (Spain) / Catalan
  És un castellanisme molt habitual en català col·loquial. En sentit literal vol dir fat, insípid, que no té sal. Per extensió se li diu soso a algú avorrit, sense gràcia. Bàsicament, t'estaven dient que t'hauries d'haver animat a participar. Ja ho saps per la propera vegada.:)

  Salut
   
 3. Elessar

  Elessar Senior Member

  Valencian Country
  Catalan (Valencian), Spanish (Spain)
  Suscric el que diu Lurrezko. Per si t'interessa, en català també utilitzem l'adjectiu dessaborit amb el mateix significat de soso del castellà: persona avorrida, mancada de vivesa, gràcia o iniciativa.
   
 4. collons Banned

  Catalan
  És un castellanisme i està relacionat amb la paraula catalana "sonso". Els que diuen "sosso" és perquè no coneixen la paraula "sonso". Passa moltes vegades.
   
 5. Jaime Bien Senior Member

  Barcelona
  Español/España
  "Sonso" també existeix en castellà i crec que, com en català, no s'utilitza gaire. Només per curiositat: tu fas servir la paraula "sonso"?
  Jo crec que és un castellanisme d'aquells que l'ús ha imposat perquè la paraula "sosso" té gràcia :) (més gràcia que "insípid", per exemple).
   
 6. ACQM

  ACQM Senior Member

  Manresa (Barcelona)
  Spain - Spanish
  Una opció ben catalana i que sí que es fa servir prou per aquí: "es un peix bullit".
   
 7. Elessar

  Elessar Senior Member

  Valencian Country
  Catalan (Valencian), Spanish (Spain)
  També un ou (o ouet) sense sal :)
   

Share This Page

Loading...