Swedish: skogs-TV

CarlitosMS

Senior Member
Spanish - Spain
Hello everybody:
I would like to know the meaning of the expression "skogs-TV", it might be a cultural element in Sweden (I'm a Spaniard and I've never visited Sweden, please take this with a pinch of salt).

Context:
Nu är det så att vu har alldeles för många TV-aparater (4 och snart en till) och vi vill kunna titta på det boxern har att erbjuda samtidigt som vi vill kunna välja mellan det stora skogs-TV utbudet (SVT1, SVT2 och TV4). Hur skall man koppla för att göra detta?

All the best och mvh från Spanien
Carlos M.S.
 
  • Context:
    Nu är det så att vu har alldeles för många TV-aparater (4 och snart en till) och vi vill kunna titta på det boxern har att erbjuda samtidigt som vi vill kunna välja mellan det stora skogs-TV utbudet (SVT1, SVT2 och TV4). Hur skall man koppla för att göra detta?
    Interesting. I have never heard the word, but it is googleable.

    Anyway:
    Nu är det så att vi har alldeles för många TV-apparater (4 och snart en till) och vi vill kunna titta på det boxen har att erbjuda samtidigt som vi vill kunna välja mellan det stora skogs-TV utbudet (SVT1, SVT2 och TV4). Hur skall man koppla för att göra detta?
     

    AutumnOwl

    Senior Member
    Swedish, Finnish
    Skogs-TV means those TV-channels that send unencrypted, known as Free-to-air, Free-to-air - Wikipedia

    The word "boxern" in the original text, it could either mean Boxer, a company that sends digital TV, or it could be, as it's written in the post above, "boxen", meaning the box for digital TV.
     
    Top