Érdekes kérdés.

Utánakeresve látom: nem csoda, hogy csak sejtjük, hogy nem teljesen felcserélhetőek, még akkor is, ha a jelentésükben egyformák. Ugyanis a hangsúlybeli különbség dönt az "okosok" szerint. (
Ez a legjobb link, amit találtam.) A minket, titeket általában hangsúlyos, míg a bennünket, benneteket hangsúlytalan a mondatban.
Ehhez most már csak azt kell tudni, hogy mikor kerül hangsúlyos helyzetbe egy szó a magyarban...

(Pl. ha az ige előtt áll, de
hangsúlytalan tagadás után.)
Az is érdekes, hogy miért csak a tbsz. első és második személyeknél jelenik meg. (De annyira nem feladatunk belemélyedni a nyelvészkedésbe itt.)
Az eredetére vonatkozóan nem találtam semmit (ill.
itt ennyit), tehát úgy kell elkönyvelni, hogy a bennetek szónak két, elágazó használata lehetséges.
Lehet, hogy ez is olyan, mint a valamennyi, amit eredetileg a "meghatározatlan mennyiség" értelemben használtunk elsősorban, de egy jó ideje - kb. 20 éve - már a média a minden/összes jelentésében használja szinte kizárólagosan. (Sokszor az értelmét megkülönböztető, megfelelő hangsúlyozás nélkül!) És megint 20 év után majd valakinek feltűnik, hogy a "nem tudom (v. akarom) meghatározni, hogy mennyi" miért egyenlő a "minden/összes"-sel?
Hát, így (is) születnek nyelvünk rejtelmei.