talenleren, is het juist wordjes?

Status
Not open for further replies.

zhaugust

Member
Chinese
Gisteren ging ik naar de Antwerpenboekbeurs. en ik kocht veel boeken, maar ik ben nog bang om Nederlands te praten. Omdat mijn uitspraak heel slecht is, durf ik niet praten met anderen, Dat is de grotset blok voor mijn talenleren.

Hartelijk dank.
 
  • Peterdg

    Senior Member
    Dutch - Belgium
    Gisteren ging ik naar de boekenbeurs in Antwerpen en ik kocht veel boeken maar ik ben nog bang om Nederlands te spreken. Omdat mijn uitspraak heel slecht is, durf ik niet praten met anderen; dat is voor mij de grootste hindernis bij het leren van een taal.
     

    ThomasK

    Senior Member
    Belgium, Dutch
    [Vooraf: dit soort vragen stel je beter op een andere plaats... Zie het forum onderaan de lijst van de fora.]
    Dan is er maar één oplossing: springen, in het bad springen. Het taalbad natuurlijk. Ik bedoel: je kan alleen leren door te doen, maar misschien moet je telkens beginnen met iets als "Ik ben een beginner in het Nederlands, maar mag ik u een vraag stellen?" Bestaan er in het Antwerpse geen praatgroepen?

    Jouw titel is voor mij niet te begrijpen...
     
    Last edited:

    zhaugust

    Member
    Chinese
    Gisteren ging ik naar de boekenbeurs in Antwerpen en ik kocht veel boeken maar ik ben nog bang om Nederlands te spreken. Omdat mijn uitspraak heel slecht is, durf ik niet praten met anderen; dat is voor mij de grootste hindernis bij het leren van een taal.
    Hartelijk dank.
     

    zhaugust

    Member
    Chinese
    [Vooraf: dit soort vragen stel je beter op een andere plaats... Zie het forum onderaan de lijst van de fora.]
    Dan is er maar één oplossing: springen, in het bad springen. Het taalbad natuurlijk. Ik bedoel: je kan alleen leren door te doen, maar misschien moet je telkens beginnen met iets als "Ik ben een beginner in het Nederlands, maar mag ik u een vraag stellen?" Bestaan er in het Antwerpse geen praatgroepen?

    Jouw titel is voor mij niet te begrijpen...
    Meneer. Ik vroeg gewoon of Talenleren een juist woordje is. De lid bovenstaande heft mijn foutjes gecorrigeerde.
     

    ThomasK

    Senior Member
    Belgium, Dutch
    Ik ben in deze context Thomas, hoor, geen meneer... ;-) Aha, maar nu begrijp ik het. (Ik zag wel geen correctie van de titel hierboven)

    Ik zou het dan zo schrijven: "Talen leren: is dat het juiste woord/ de juiste uitdrukking?"
     

    zhaugust

    Member
    Chinese
    Ik ben in deze context Thomas, hoor, geen meneer... ;-) Aha, maar nu begrijp ik het. (Ik zag wel geen correctie van de titel hierboven)

    Ik zou het dan zo schrijven: "Talen leren: is dat het juiste woord/ de juiste uitdrukking?"
    Heel veel dank voor uw help. Thomas.
     

    ThomasK

    Senior Member
    Belgium, Dutch
    Iemand, die zijn bijdrage net gedeletet heeft, opperde dat er misschien bedoeld werd: "is het alleen woordjes leren? Niet onmogelijk, inderdaad. En dan is het antwoord uiteraard negatief, al denk ik dat de focus steeds meer op "chunks" ligt, vaste samenhangende woorden, waardoor je volgens mij sneller vlotter kan praten...
     
    Status
    Not open for further replies.
    < Previous | Next >
    Top