To one's credit

< Previous | Next >

esmikcih

Member
Turkish
Merhaba, bu tabirin Türkçe'ye birebir çevirisi nasıl acaba? Yani dilimizdeki karşılığı var mı? Tüm cümlelerde kişiliğe yönelik bir övgü barındırıyor. Fakat birebir çevirisini bulamıyorum.


used about things that someone has done or achieved:
He has fourteen films to his credit.

used for saying that someone deserves praise:
Jane, to her credit, helped the woman without knowing the situation.

kaynak: TO SOMEONE’S CREDIT (phrase) definition and synonyms | Macmillan Dictionary



Used to indicate that something praiseworthy has been achieved, especially despite difficulties.

‘to her credit, she had never betrayed a confidence’

kaynak: To One'S Credit | Definition of To One'S Credit by Oxford Dictionary on Lexico.com also meaning of To One'S Credit
 
  • rarabara

    Senior Member
    Turkish
    merhaba,

    birinin kıymetine veya değerine gibi anlama gelebilir (belki). yani sanıyorum tam da bu verdiğiniz gruptaki bir dergiye makale submit ettikten sonra yapmış olduğum iletişimlerin birinde ilgili derginin müşteri/yazar hizmetleri temsilcisi bana karşı kulllanmıştı ama ben sanırım bu şekilde anlamıştım.
    bize acaba nerede geçtiğini bulmanız/sunmanız mümkün mü?

    ayrıca şunu gözönünde bulundurmanızı öneririm, çeviriler yapılırken bazen yaklaşım ile çevirmek daha doğru olabilir çünkü tam çeviri bazen ne yazıkki hiçbir şekilde mümkün olmuyor ama yakın bir anlam elde edilebiliyor.
     
    Last edited:
    < Previous | Next >
    Top