Toxic People

RimeoftheAncientMariner

Banned
Turkish-Turkey
psychologytoday.com sitesiydi sanırım. TOXIC People diye bir kavramdan söz ediyor.

Bunu Tam olarak nasıl Türkçe'leştirebiliriz ?

Teşekkürler !

-DELETE-
 
Last edited:
  • dmlthewowbagger

    New Member
    Turkish
    Toksik olarak geçiyor Türkçede, feminist diskurda vs. de kullanılıyor. Ha nasıl çevirebiliriz diye soruyorsanız da bence toksik olarak kalmalı, sosyal bilimlerde geçen anlamını Türkçede verebilecek bir kelime gelmiyor aklıma.
     

    drowsykush

    Member
    Turkish
    Türkçe'de de özellikle son zamanlarda çokça rastladığımız ve dilimize yerleşmiş bir kelime toksik.


    Zararı dokunan, art niyetli, zehir saçan anlamlarında kullanılır.
     

    idlewild_south

    New Member
    Turkish
    Türkçe'de de özellikle son zamanlarda çokça rastladığımız ve dilimize yerleşmiş bir kelime toksik.


    Zararı dokunan, art niyetli, zehir saçan anlamlarında kullanılır.

    Sn drowsykush,

    Bu tip insanların zehir saçmaları ne manada acaba .

    Yani zehir maddi bir olgu değil midir?

    Teşekkürler !
     

    drowsykush

    Member
    Turkish
    Sn drowsykush,

    Bu tip insanların zehir saçmaları ne manada acaba .

    Yani zehir maddi bir olgu değil midir?

    Teşekkürler !
    Merhaba,

    zehir saçmak, zehirli bir maddenin etrafa saçılması anlamında kullanılsa da genel olarak mecazi bir tabirdir.

    Etrafındakilere kötü düşüncelerini aşılayan, sorun çıkarıp ortalığı karıştıran kimse için kullanılır.
     

    idlewild_south

    New Member
    Turkish
    Merhaba,

    zehir saçmak, zehirli bir maddenin etrafa saçılması anlamında kullanılsa da genel olarak mecazi bir tabirdir.

    Etrafındakilere kötü düşüncelerini aşılayan, sorun çıkarıp ortalığı karıştıran kimse için kullanılır.
    Peki
    Efendim

    Bu insanlar bunu ne için yaparlar? Kendi problemlerinin dışarı yansıması mıdır?

    Bu arada Merhaba :)
     

    idlewild_south

    New Member
    Turkish
    Toksik olarak geçiyor Türkçede, feminist diskurda vs. de kullanılıyor. Ha nasıl çevirebiliriz diye soruyorsanız da bence toksik olarak kalmalı, sosyal bilimlerde geçen anlamını Türkçede verebilecek bir kelime gelmiyor aklıma.
    Acaba 'Feminist diskurda' nasıl kullanılıyor ?

    Teşekkürler !
     
    Top