una mena d'hotel flotant/hotels flotants

Discussion in 'Català (Catalan)' started by gvergara, Mar 14, 2017.

  1. gvergara

    gvergara Senior Member

    Santiago, Chile
    Español
    Hola a tothom,

    Voldria saber si tant el singular com el plural són admesos després de una mena de (un tipus de) quan es parla de substantius comptables. He vist l'ració següent i m'agradaria saber si es podria utilitzar el singular:

    Si no ens veiem amb cor de conduir una embarcació, tenim l'opció de navegar pel canal amb les anomenades péniches maison d'hôtes, una mena d'hotels flotants.

    Gràcies per endavant,

    Gonçal
     
    Last edited: Mar 14, 2017
  2. Dymn Senior Member

    Catalan, Catalonia
    Jo també ho diria en plural perquè es refereix a un sintagma plural: les anomenades péniches maison d'hôtes.

    Tots dos s'admeten, el que passa és que tenen diferents usos. Vaja, no crec que sigui res diferent del castellà o de qualsevol llengua romànica, simplement usa el que et resulti més natural en aquest cas.
     
  3. Doraemon- Senior Member

    Spain
    "Spanish - Spain" "Catalan - Valencia"
    Penso el mateix: es faria en concordança amb el sentit de la frase. Bé a la frase que has posat, tot en plural, o també bé tot en singular com "vaig viatjar en una péniche maison d'hôtes, una mena d'hotel flotant".
    El gos és una mena d'animal.
    Els gossos són una mena d'animals.
     

Share This Page

Loading...