Veniu-nos a veure

gvergara

Senior Member
Castellano (variedad chilensis)
Hola:

Acabo de llegir una explicació que m'ha agafat de sorpresa. De debò sona millor en català dir Veniu-nos a veure en lloc de Veniu a veure'ns?. L'explicació l'he presa de la pàgina de la Universitat Oberta de Catalunya.

Encara que els pronoms febles sovint es poden posar tant davant el verb com darrere si és en forma composta o de perífrasi, en registres formals és més usual posar-los davant: quan és en perfet perifràstic i quan un modal o els verbs anar, venir o verbs de percepció (per exemple, sentir) precedeixen l'infinitiu.

Veniu-nos a veure a Secretaria i ho aclarirem [millor que Veniu a veure'ns].


Gràcies per endavant,

G.
 
  • Dymn

    Senior Member
    Jo he llegit diversos cops que en casos de perífrasi és més natural i preferible posar el pronom al primer verb. És possible, però trobo que ja és filar massa prim, tots dos ordres sonen bé.
     
    Top