vişiniu, vişinie

Mallarme

Senior Member
AmEng., "lapsed" Korean
purta o tunică vişinie cu nasturi sculptaţi din os...

Aş vrea să ştiu exact ce culoare este vişiniu. Este ca asta dark cherry

sau ca asta purple

Mulţumesc!
 
  • Mallarme

    Senior Member
    AmEng., "lapsed" Korean
    Culoarea asta o are visina.

    Asta înseamnă "This color is cherry"?

    De ce folosi verbul avea? şi de ce pui "o" acolo între asta şi vişină?

    Mulţumesc!
     

    alitza

    Senior Member
    Romania, Romanian
    Asta înseamnă "This color is cherry"?

    De ce folosi verbul avea? şi de ce pui "o" acolo între asta şi vişină?

    Mulţumesc!

    Nu, inseamna: "This is the colour that the cherry has". In engleza nu este o formulare prea fericita, dar asta este traducerea mot-a-mot.
    "O" este pronumele personal, pers. a III-a singular, feminin, acuzativ ( pe ea, o) care inlocuieste cuvantul "culoarea" in a doua parte a propozitiei, din cauza topicii inversate (Visina are culoarea asta / Culoarea asta o are visina)
     

    CriHart

    Senior Member
    Romanian
    Asta înseamnă "This color is cherry"?

    De ce folosi verbul avea? şi de ce pui "o" acolo între asta şi vişină?

    Mulţumesc!


    O se refera la culoare. Pe ea (pe culoare, exprimata in cazul de fata prin "o" o are visina). :eek: Well, e complicat si pentru mine sa explic. Poate cineva este mai priceput.
     
    Top