Vizesnyolcas

< Previous | Next >

Zsanna

ModErrata
Hungarian - Hungary
Sziasztok!

Ma ütötte meg a fülemet ez a szó: vizesnyolcas egy műsorban, és ugyan már hallottam, de most ébredtem rá, hogy nem tudom mit jelent.
Pedig még csak nem is egy új kifejezés...

Köszi a segítségeteket a megfejtéséhez.
 
  • franknagy

    Senior Member
    A kisinas munkái közé tartozott, hogy a poros járdát locsolja föl. Locsolókannából öntve a vizet nyolcasokat rajzolt rá.
    A vizesnyolcas ebből a minimális szakértelmet igénylő munkából vette át az emberre vonatkozó jelentését.
    A vizesnyolcas tehát a munkahelyi hierarchia legalacsonyabb helyén álló, "*fontatlan" emberkét jelenti.
     

    Zsanna

    ModErrata
    Hungarian - Hungary
    Na, azt nem is gondoltam volna, hogy személyt jelöl. Köszi, frank!

    Most már csak arra kérdeznék rá, hogy a "fontatlan" alatt olyasmit értettél, hogy "súly nélküli", azaz, aki "nem számít"? (Mert ezt sem értem.)
     

    AndrasBP

    Senior Member
    Hungarian
    Bár a "fontatlan" nem létezik, de jól jönne, mint a "fontos" ellentéte.:)
    Lásd még: pontos <> pontatlan, gondos <> gondatlan

    A "vizesnyolcast" amúgy én is csak hallottam, de nem tudtam, mit jelent.
     

    Zsanna

    ModErrata
    Hungarian - Hungary
    Aha! Ez egy magyar szóvicc volt akkor.
    Nekem a font-> súly /fontatlan -> súlytalan vonalon indultak be a gondolataim és a szövegösszefüggés sem segített jobban, de végül is majdnem oda lyukadtam ki, ahova kellett...

    Köszi, mindkettőtöknek.:)
     
    < Previous | Next >
    Top