would be doing

< Previous | Next >

bird1955

Senior Member
Turkish
Merhaba arkadaşlar şöyle bir sorum vardı bana Türkçe anlatacak biri olursa çok teşekkür ederim.

I didn't expect to be doing.

ifadesi var şimdi bu ifade uzun açılımı şöyle mi?

I didn't expect that I was not doing.

ama bir yerde bunun uzun açılımı böyle olması lazım dedi de anlamadım:

I didn't expect that I would be doing.

neden would ve neden olumlu kullanım olması lazım?

teşekkür ederim.
 
  • misi2991

    Senior Member
    Turkish
    Demek istediğiniz şey "yapacağımı beklemiyodum", "yapMAyacağımı beklemiyordum" değil. "Would" olmasının nedeni ise ifadenin geçmiş zamanda kullanılmasından ileri geliyor.

    Şu cümleleri kıyaslayın:
    I didn't expect that I would be doing.
    I don't expect that I will be doing.
     

    bird1955

    Senior Member
    Turkish
    Demek istediğiniz şey "yapacağımı beklemiyodum", "yapMAyacağımı beklemiyordum" değil. "Would" olmasının nedeni ise ifadenin geçmiş zamanda kullanılmasından ileri geliyor.

    Şu cümleleri kıyaslayın:
    I didn't expect that I would be doing.
    I don't expect that I will be doing.
    teşekkürler hocam öncelikle peki şöyle yapsak olur mu ? olmaz ise neden olmaz?

    I didn't expect that I was doing
     

    misi2991

    Senior Member
    Turkish
    Maalesef o konuda yardımcı olamam. Ne İngilizce öğretmeniyim ne de ana dilim İngilizce. O yüzden burada İngilizce konusunda ahkam kesmem doğru olmaz.
     
    < Previous | Next >
    Top