Yıllar içinde\yıllar boyunca\yıllardır

hhtt

Senior Member
Turkish
Merhaba. "Yıllar içinde" "bir değişimi, gelinen bir durumu ifade ederken", "yıllardır" ve "yıllar boyunca" "aynı devam eden bir süreci" mi ifade eder? Yani "yıllar içinde" değişimi ifade ederken "yıllardır\yıllar boyunca" durağanlı mı ifade eder?

Teşekkürler.
 
  • cyrano246

    New Member
    Turkish
    Merhaba,
    TDK sözlükte yıl, yıllar, içinde, içinde olmak terimlerine baktım. "Yıllar içinde" ile bağlantılı bir şey yok. İnternette gördüğüm kullanımlar çok sağlıklı görünmüyor. Örnek: Yıllar İçinde Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Kayboldum Kaybolan Yıllar İçinde (şarkı) vb.
    "Birkaç yıl içinde; beş yıl içinde" şeklinde kullanılabilir.
    "yıllar içinde" ifadesini hiç kullanmamak sanırım en doğrusu.
     

    cyrano246

    New Member
    Turkish
    Cümlenin yapısına göre asırlardır, asırlarca, asırlar boyunca ...
    ya da asır yerine yüzyıl...
     
    Top