you have a patent pending?

  • drowsykush

    Senior Member
    Turkish
    Merhaba hhtt,

    buradaki tam anlamıyla

    Patentinizin tescili beklemedeyse

    ya da üstteki ifadeden bağımsız olarak

    Başvurusu yapılmış bir patentiniz varsa… şeklinde ifade etmek mümkün.
     

    rarabara

    Senior Member
    Kurdish
    ben şöye düşündüm:

    "bekleyen bir patentiniz varsa"

    yani cümlenin tam çevirisi şunun gibi olur :

    "sizi bekleyen bir patentiniz varsa, ne olabilir/gerçekleşebilir?"
     

    misi2991

    Senior Member
    Turkish
    "Pending" kelimesinin Türkçede özellikle hukuki bir terim olarak sıkça kullanılan benzer bir karşılığı var. Burada da kullanılabileceğini düşünüyorum:

    Derdest bir patent başvurunuz olduğunda neler olabilir? / Derdest patent başvurusu süreci
     
    Top